Nedjelja, 21 Aprila

Danas bi trebalo da budu poznati rezultati tendera za nabavku uređaja za radioterapiju u UKC Tuzla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Šunj Kušljugić

U UKC Tuzla jučer su otvorene ponude po tenderu raspisanom 23. oktobra 2023. godine, za nabavku uređaja za radioterapiju sa pratećom opremom.

Iz Službe za komunikacije UKC-a Tuzla, rečeno nam je da su ponude otvorene, ali da zbog obimne dokumentacije još nije moguće govoriti o detaljima. Prijavila su se dva ponuđača, kazali su nam iz Službe za komunikacije.

Ni u Siemens Medicine doo, firmi za koju se zna da su jedan od ponuđača koji se javio na tender, kako nam je rekao advokat ove firme Sanel Nezirić, još nemaju informacija o ishodu tenderske procedure.

Riječ je o firmi koja se već dva puta žalila na tender, te je zbog usvojenog jednog žalbenog navoda i na posljednji tender, izvršena korekcija u tenderskoj dokumentaciji i otvaranje ponuda koje je prvobitno bilo zakazano za 11. decembar 2023. godine, prolongirano za danas.

Vezani tekst:

Iz Siemens Medicine za Megafon: Žalili smo se na tender UKC Tuzla zbog istih razloga kao i prošli put  

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.