Utorak, 21 Maja

Čestitka premijera Halilagića za predstojeći Vaskrs

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Povodom nastupajućeg Vaskrsa, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku u kojoj se navodi:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke u povodu velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Nastupajući praznik u sebi nosi vjeru u bolju i zajedničku budućnost, upućuje nas na solidarnost, međusobno poštivanje i očuvanje pozitivnih vrijednosti našeg društva na putu do istinske sreće i blagostanja.

Imajući u vidu da smo u proteklih mjesec dana obilježili nekoliko značajnih vjerskih praznika, nadam se da će radost sa kojom se obilježava ovaj hrišćanski praznik doprinijeti atmosferi zajedništva i međusobnog poštovanja.

Obilježavanje ramazana i Bajrama, Uskrsa i Pesaha u Bosni i Hercegovini pokazuje naše bogatstvo različitostima. Stoga su i nastupajući dani Vaskrsa posebna prilika da još jednom pošaljemo poruku bitnosti čuvanja suživota, mira i međusobnog uvažavanja, te izgradnju cjelokupnog društva po uzoru na vlastite porodice.

Svima koji obilježavaju Vaskrs uz čestitke upućujem i želje da ga provedu u dobrom zdravlju dijeleći radost sa svojim najbližima, prijateljima i komšijama“, kaže se u čestitci Halilagića.

(Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.