Subota, 25 Maja

Čestitka premijera Halilagića povodom Pesaha

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Povodom Pesaha premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku u kojoj se navodi:

„U povodu Pesaha, jednog od najvećih jevrejskih praznika, svim jevrejima u Tuzlanskom kantonu upućujem iskrene čestitke.

Obilježavanje i ovog praznika u Bosni i Hercegovini pokazuje naše bogatstvo različitostima. Katolici su nedavno dočekali Uskrs, vjernici islamske vjeroispovijesti ispratili su sveti mjesec ramazan i Bajram, pravoslavci iščekuju Vaskrs, a Jevreiji će u narednim danima obilježavati Pesah.

Stoga su ovi dani posebna prilika da još jednom pošaljemo poruku bitnosti čuvanja suživota, mira i međusobnog uvažavanja, te izgradnju cjelokupnog društva po uzoru na vlastite porodice.

U tom svjetlu želim da  Pesah provedete  u svojoj  porodici, u obiteljskoj sreći  i veselju, u miru  i zdravlju“, navodi se u čestitci premijera Halilagića.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.