Ponedjeljak, 26 Februara

Čestitka premijera Halilagića povodom Hanuke

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

U povodu jevrejskog praznika, Hanuke, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić svim Jevrejima upućuje javnu čestitku u kojoj se navodi:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim vjernicima hebrejske vjeroispovijesti čestitam židovski praznik svjetlosti i posvećenja. Dani Hanuke prilika su da svjetlo Hanuke svima donese obilje svakog dobra, radosti, zajedništva i mira.

U ovo vrijeme, kada ćemo obilježiti nekoliko vjerskih praznika, cijenimo sve ono dobro čime smo darovani, ali ne zaboravimo ni na one koji ovih dana proživljavaju teške trenutke, lišeni spokoja i topline svog ognjišta. Neka nas sve svjetlost Hanuke, koja u svojoj srži nosi simboliku pobjede svjetla nad tamom, podsjeti na neophodnost suživota, međusobnog poštivanja i uvažavanja naših različitosti, čime ćemo dodatno obogatiti društvo u kojem živimo.

U to ime,

Hag Hanuka Sameah!“

(Izvor: Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.