Četvrtak, 13 Juna

Centralna izborna komisija BiH: Osigurana dostava izbornog materijala za glasače putem pošte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dostavu glasačkog materijala za glasače koji su se opredijelili za glasanje putem pošte, za ukupno 961.875 KM bez PDV-a, radit će tri domaća poštanska operatera

Autor: Megafon.ba

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, u okviru priprema za lokalne izbore 15. novembra 2020. godine, ugovorila je usluge prijenosa izbornog materijala na adrese biračima u inostranstvu.

Usluga je ugovorena sa Hrvatskom poštom doo Mostar, Pošte Srpske A.D. Banja Luka, i JP BH Pošta doo Sarajevo, a podrazumijeva prijem, otpremu, prevoz i uručenja pisama iz skladišta Centralne izborne komisije BiH u Istočnom Sarajevu ili sjedišta Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu.

Ugovor vrijedan 961.875 KM bez PDV-a, sa domaćim poštanskim operaterima potpisan je 24. septembra 2020. godine.

Za glasanje putem pošte na novembarskim lokalnim izborima u BiH prijavljeno je 120.000 glasača.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.