Utorak, 21 Maja

BKC TK: Izvedena Poema o bosanskom bijelom šehidu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Poema o bosanskom bijelom šehidu izvedena je sinoć na sceni Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli, u organizaciji Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Muftijstva tuzlanskog.

Nastala je kao rezultat promišljanja i želje da se sačuva sjećanje na one koji su stekli šehadet u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu. Njen autor je prof. dr. Džemaludin Latić.

U punoj velikoj Sali BKC-a izvođenju Poeme su prisustvovali članovi porodica šehida, pripadnici Armije Rebublike Bosne i Hercegovine, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, predsjednik Udruženja ilmijje Nesib-ef. Hadžić, ministri u Vladi Tuzlanskog kantona, glavni imami i predsjednici medžlisa i brojni gosti.

Muftija Fazlović zahvalio se Udruženju ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na prilici da na Dan šehida, u Tuzli, prvi put nakon premijere u Sarajevu, možemo prisustvovati izvedbi Poeme o bijelom šehidu.

Skupu se obratio i Nesib-ef. Hadžić, predsjednik Udruženja ilmijje je kazao da je Poema važan kulturni iskorak kada je tema o šehidima u pitanju.

Mnoge institucije su prepoznale značaj Poeme i dale su podršku u procesu pripreme i izvođenja Poeme o bosanskom bijelom šehidu na Dan šehida u Tuzli. To su Muftijstvo tuzlansko, Vlada Tuzlanskog kantona, Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, Grad Tuzla, Behram begova medresa Tuzla, Medžlis Islamske zajednice Tuzla, Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona Tuzla, Radio-televizija Tuzlanskog kantona i Media centar IZ u BiH, saopćeno je iz BKC TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.