Utorak, 21 Maja

BIHAMK: Na državni praznik brojna okupljanja u većim gradskim centrima

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u toku dana očekuju se brojna okupljanja u većim gradskim centrima. Iz BIHAK-a vozače moe da voze oprezno i da drže odstojanje između vozila, te da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog održavanja 6. tradicionalnog supermaratona povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danas će dolaziti do etapnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno skrećemo pažnju na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su kratkotrajna.

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.