Utorak, 21 Maja

BiH dobila zeleno svjetlo za početak pregovora sa EU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Evropsko vijeće je na današnjoj sjednici u Briselu usvojilo odluku kojom se odobrava preporuka Evropske komisije o početku pregovora s Bosnom i Hercegovinom za članstvo u Evropskoj uniji.

Informacije o ovoj odluci čelnika zemalja članica Evropske unije potvrdio je na platformi X predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel.

Ranije je to, gostujući u emisiji na Federalnoj televiziji, potvrdio Edin Forto iz Naše stranke kazavši kako se još čeka zvanična objava.

Današnja odluka Evropskog vijeća je historijski trenutak za Bosnu i Hercegovinu i njene građane na evropskom putu, te ujedno i početak velikog posla pred institucijama na ispunjavanju uvjeta i provođenju reformi.  

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.