Subota, 22 Juna

Bh. učenici Dženan Midžić i Muhamed Numanović donose medalje sa Međunarodne olimpijade iz fizike u Japanu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Završena je 53. Međunarodna olimpijada iz fizike u Tokiju, koja je ove godine okupila oko 400 učenika iz preko 80 država iz cijelog svijeta. Učenici su se takmičili u izradi eksperimentalnih i teorijskih zadataka. Svaka država je imala pravo prijaviti do pet učenika.

Dženan Midžić (Gimnazija Bihać, 4. razred) i Muhamed Numanović (Richmond Park International School Tuzla, 2. razred) osvojili su bronzane medalje, dok je Miodrag Ostojić (Tehnička škola “Mihajlo Pupin” Bijeljina, 3. razred) osvojio pohvalu, saopćeno je iz Društva fizičara u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Najbolje rezultate su postigli tradicionalno učenici iz Kine, Južne Koreje, Rusije, Rumunije, SAD-a i Indije.

Uz zahvalu brojnim donatorima koji su pomogli učešće naših učenika na Olimpijadi, iz Društva fizičara najavljuju da bh. tim kreće na put kući danas, a na Međunarodni aerodrom u Sarajevu stići će sutra, 18. jula, u 11 sati.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.