Četvrtak, 13 Juna

Ambasador Pakistana u posjeti Tuzlanskom kantonu: Moguće privredne investicije i saradnja u oblasti obrazovanja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Pakistan je poznat po svojim rudnim bogatstvima, posebno u pogledu uglja i soli, što je velika sličnost sa Tuzlanskim kantonom i na tom planu se može uspostaviti značajna saradnja, a na koju se mogu nadovezati trgovina tekstilom, rižom, sportskom opremom“, kazao je ambasador Rao.

Autor: Megafon.ba

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora IR Pakistan Akhtara Jamila Raoa, predstavio mu Tuzlanski kanton, njegove privredne, kulturne, turističke i druge potencijale, upoznao ga sa historijom ovog kraja i komparativnim prednostima koje ima u odnosu na druga područja u Bosni i Hercegovini.

Halilagić je pakistanskog ambasadora pozvao na jačanje postojeće saradnje i uspostavljanje novih poslovnih i kulturnih odnosa koji će doprinijeti razvoju, kako Tuzlanskog kantona, tako i regija u Pakistanu.

Po riječima ambasadora, Pakistan je uvijek gajio prijateljske odnose sa Bosnom i Hercegovinom, što je dobra osnova na kojoj bi se mogla razvijati i značajnija poslovna saradnja i investicije.

– Pakistan je poznat po svojim rudnim bogatstvima, posebno u pogledu uglja i soli, što je velika sličnost sa Tuzlanskim kantonom i na tom planu se može uspostaviti značajna saradnja, a na koju se mogu nadovezati trgovina tekstilom, rižom, sportskom opremom – kazao je ambasador Rao, dodajući i da međuuniverzitetska saradnja može i treba dovesti do razmjene studenata, a time i znanja i iskustava.

Premijer Halilagić je izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom, te pozvao da se putem privrednih komora, univerziteta, ali i Ambasade i Kantonalne vlade, koje će dati podršku projektima, uspostave nove poslovne i druge potencijalne veze ovih prijateljskih zemalja, saopćeno je iz Vlade TK.

(Izvor: FENA)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.