Utorak, 21 Maja

Ambasador Murphy posjetio Tuzlu na Dan rođenja Martina Luthera Kinga

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Michael J. Murphy, danas je boravio u protokolarnoj posjeti Gradu Tuzli. Posjet je imao poseban povod – obilježavanje Dana rođenja Martina Luthera Kinga, dobitnika Nobelove nagrade za mir i velikog borca za ljudska prava.

U Gradskoj upravi Tuzle, ambasador Murphy sastao se s gradonačelnikom Tuzle, dr.sc. Zijadom Lugavićem i predsjedavajućom Gradskog vijeća, Natašom Perić. Tokom posjete izraženo je zadovoljstvo zbog pozitivnih procesa koji se događaju u Tuzli, a koji su usmjereni na poboljšanje kvaliteta života građana i građanki Tuzle.

Nakon sastanka, ambasador Murphy, gradonačelnik Lugavić, predsjedavajuća Perić, uz prisustvo vijećnika i saradnika, odali su počast Martinu Lutheru Kingu polaganjem cvijeća ispred njegove biste. Ovim gestom, Grad Tuzla je dostojanstveno obilježio Dan rođenja ovog velikana i borca za ljudska prava.

(Foto: Grad Tuzla)

Obilježavajući Dan rođenja Martina Luthera Kinga, nacionalnog praznika Sjedinjenih Američkih Država, gradonačelnik Lugavić, izrazio je poštovanje i prema građanima Tuzle, naglasivši njihovu ulogu kao primjer onoga za što se zalagao Martin Luther King – zajedničkog života, jedinstva i međusobnog poštovanja, bez obzira na bilo kakve različitosti.

Martin Luther King, borac za ljudska prava, ostaje trajno prisutan u Tuzli kroz bistu koju je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država poklonila gradu i koja je postavljena u januaru 2003. godine. Građani Tuzle, zajedno sa građanima iz SAD-a, redovno obilježavaju 15. januar kao dan posvećen sjećanju na ideje i djela ovog velikana borbe za jednakost i pravdu.

(Grad Tuzla)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.