Subota, 25 Maja

ALARMANTNO: Još uvijek gori šuma iznad Kladnja, vatrogasci širom TK gase požare niskog rastinja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Još uvjek je aktivan požar lokalitetu Mladoševića – sliv rijeke Borovica, odjel šume 49 u blizini ratnog puta Milankovića, kaže se u izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla.

Iz KUCZ Tuzla su još jučer poslali upozorenje građanima, a kako je saopćeno, moguće je da će tražiti pomoć helikoptera. Teren je nepristupačan za mehanizaciju što vatrogascima otežava gašenje.

Pored navedenog požara, na lokaciji Kladanj aktivna su i dva manja požara na lokacijama MZ Kladanj nisko rastinje i MZ Starići, nisko rastinje. Požari se drže pod kontrolom.

Vatrogasci su na području Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata imali još 14 intervencija, u Tuzli, Lukavcu, Kalesiji, Gračanici, Gradačcu, Sapni, Teočaku i Općini Doboj Istok. Većina požara su na niskom rastinju.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.