Utorak, 21 Maja

Akcija „zaključavamo cijene“: Jeftinije brašno u pakovanju od 25 kg

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Najavljeno da će se uskoro na spisku liste proizvoda zaključanih cijena naći proizvodi za oboljele od celijakije i dijabetesa.

Autor: N. Š. K.

Trgovci koji učestvuju u dobrovoljnoj akciji „zaključavamo cijene“ predložili su dodatno smanjenje cijene brašna u pakovanju od 25 kg. Riječ je o uštedi od 1,75 KM po artiklu.

U dosadašnjoj akciji snižena i zaključana cijena brašna pakovanog po 25kg iznosila je 23,95 KM, nova cijena je 22,20 KM.

Ovo dodatno sniženje omogućili su domaći mlinari koji su snizili nabavnu cijenu brašna.

Domaći proizvođači koji su do sada učestvovali u ovom projektu, na posljednjem sastanku na kojem je dogovoreno produženje akcije, izrazili su zadovoljstvo rezultatima i ocijenili da su svi akteri zabilježili pozitivne efekte akcije. Stoga su pozvali i svoje kolege proizvođače iz drugih sektora da se pridruže i daju svoj doprinos društveno odgovornom poslovanju.

Akcija „zaključavamo cijene“ nastavlja se i nakon 15. marta i trajat će do 15 juna. U drugom krugu akcije biće sniženo 50 + proizvoda.

Federalno ministarstvo trgovine u dogovorima je sa trgovcima da se na prošireni spisak uvrste i određeni prehrambeni proizvodi neophodni za ishranu oboljelih od dijabetesa, celijakije, kako bi se izašlo u susret i ovim specifičnim kategorijama kupaca.

U akciji učestvuju 32 trgovačka subjekta, koji imaju više od 2.500 prodavnica. Poziv je otvoren i u drugom krugu akcije da se pridruže i trgovci i domaći proizvođači i budu dio ove partnerske pozitivne priče.

(FMT)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.