Subota, 25 Maja

Akcija „Top narko“ Uprave policije MUP TK-a: U nastavku planskih aktivnosti pronađene opojne droge

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a/Sektora kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Odsjek za kriminalističku tehniku, forenziku i kdz, su u saradnji sa policijskim službenicima PU Gračanica i Jedinicom policije za specijalnu podršku Uprave policije MUP TK-a, u nastavku planskih aktivnosti provedenih po operativnoj akciji “Top narko”, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, dana 22. 02. 2024. godine, u mjestu Velika Brijesnica, općina Doboj Istok, izvršili pretresanje lica E.M. (1993), stambenih objekata, pomoćnih prostorija, dvorišta, prirodnih površina i motornih vozila koje koristi imenovani, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti slijedeći predmeti: četiri pakovanja pvc. folije u kojima se nalazi bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, težine oko 700 grama i sedam pakovanja sačinjeno od prozirne pvc. folije u kojima se nalazi osušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis sativa” težine oko 300 grama, jedna vaga za precizno vaganje sa tragovima osušene biljne materije i jedna pvc. kesa u kojoj se nalazi određeni broj puščanih metaka za automatsku pušku.

Nakon okončanja radnje pretresanja licu E.M. je oduzeta sloboda, te je isti zadržan u prostojima za zadržavanje Uprave policije MUP TK-a radi kriminalističke obrade. Sve dalje mjere i radnje poduzimati će se po nalogu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.