Petak, 14 Juna

Adis Ahmetović podržao Deklaraciju o ustavnim i drugim reformama BiH na putu u EU i NATO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Član Bundestaga Adis Ahmetović (SPD), koji je bosanskohercegovačkog porijekla, podržao je Deklaraciju o ustavnim i drugim reformama BiH na putu u EU i NATO, koja je parafirana od 30 organizacija 4. marta 2022. godine u Sarajevu.

Ovim činom, Ahmetović se pridružio podršci koju su ranije dali bivši visoki predstavnik Kristijan Švarc Šiling i ambasador Diego Arria – saopćeno je iz Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI).

Ahmetović u podršci navodi da sa zadovoljstvom podržava Deklaraciju o ustavnim i drugim reformama BiH na putu u EU i NATO, koja mu je dostavljena.

Dodaje da su „ovdje ujedinjeni različiti predstavnici civilnog društva, političkih partija i organizacija u procesu kojim se zalažu za bolju budućnost svakog pojedinca, a posebno mlađe generacije. U tu svrhu treba ojačati ekonomski prosperitet i liberalno-demokratske snage“.

Stabilan mir na zapadnom Balkanu temeljen na održavanju teritorijalnog integriteta i prevladavanju etničkih podjela, kao i snažno civilno društvo ključni su za budućnost Europe – zaključio je Ahmetović, navodi se u saopćenju.

(Izvor: FENA)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.