Četvrtak, 25 Aprila

Šefik Džaferović kanditat SDA za člana Predsjedništva BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šefik Džaferović bit će kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) BiH u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na oktobarskim izborima. Odlučeno je to nakon današnje Konvencije SDA u Sarajevu.

Džaferović je tokom tajnog glasanja dobio 104, a drugi kandidat kojeg je predložila Kadrovska komisija Safet Softić, 87 glasova.

Džaferović trenutno obnaša funkciju zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH, a najveći dio političke karijere proveo je u zastupničkim klupama.

Prethodno su od utrke za stranačkog kandidata odustali Denis Zvizdić, aktuelni predsjedavajući Vijeća Ministara BiH, a potom i Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a i supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Megafon.ba   

Dijeli.

1 komentar

  1. Dobro izreziran scenario izbora kako tvrde politcki oponenti ili promicija unutarstranackog dijaloga manja je dilema od one kad nam na prestojecim izborima glas bude zicao neko od komsija rodbine ili “prijatelja” kojima smo vec “poklonili” povjerenje

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.