Utorak, 23 Jula

Za MUP RS-a stižu tri helikoptera iz Moskve: Ruskom dobavljaču 42 miliona KM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) okončali su proceduru nabavke tri helikoptera. Od Russian helicopters, proizvođača iz Moskve, helikopteri su kupljeni za 41.672.030 KM (bez PDV-a).

Pomoć Žandarmeriji

Okvirni sporazum između MUP-a RS i Russian helicopters potpisan je 30. decembra 2019. godine a nabavka je danas javno objavljena na stranici Agencije za javne nabavke BiH. Krajem prošle godine nabavka helikoptera je bila privremeno obustavljena zbog žalbe jednog od ponuđača, ali je Agencija nakon provedene procedure, žalbu odbacila.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS-a, ranije je izjavio da za helikopterima postoji dugogodišnja potreba i da će služiti za intervencije policajaca, specijalnih jedinica i Žandarmerije, ali i za gašenje požara i pomoć stanovništvu.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.