Subota, 25 Maja

Vrijeme za uzbunu: Vatrogasci u TK gasili deset požara niskog rastinja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

U Izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla, u protekla 24 sata vatrogasci su imali pune ruke posla. Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) je u Banovićima imala tri intervencije.

U MZ Podgorje u podne intervenisala dva vatrogasca na gašenju požara koji je zahvatio nisko rastinje.

U naselju Vijenac u 17 sati i 50 minuta vatrogasci učestvovali u praćenju požara koji je zahvatio nisko rastinje.

U MZ Grad II Ulica 10. septembar, oko ponoći vatrogasci gasili, također požar koji je zahvatio nisko rastinje.

U Gradu Tuzla, zabilježena je ejdna intervencija Profesionalne vatrogasne brigade (PVB) na gašenju niskog rastinja u prigradskom naselju Požarnica.

U Gradu Srebrenik evidentirane su četiri intervencije na gašenju niskog rastinja, u MZ Cage dvije intervencije i po jedna u naseljima Mustafići i Majevica Okresanica.

U Gradu Živinice PVJ je pola sata nakon ponoći morala intervenirati, požar je lokalizivan i ugašen, bez veće materijalne štete.

U Gradu Lukavac su vatrogasci intervenisali na lokaciji Vijenac gdje je gorjela manja šumska površina, koja se nalazi u miniranom području. Intervencija je uspješno okončana, saopćeno je iz KUCZ Tuzla.

(KUCZ Tuzla)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.