Petak, 14 Juna

Vlada TK donirala dva ultrazvučna aparata Klinici za radiologiju UKC-a Tuzla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Klinici za radiologiju i nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla (UKC Tuzla) uručena je donacija Vlade Tiuzlanskog kantona, dva mobilna ultrazvučna aparata.

Riječ je o ultrazvučnim aparatima koji posjeduje izuzetan kvalitet za rezoluciju slike i dizajn, a čija upotreba će obezbjediti kvalitetniju i dostupniju dijagnostičku podršku.

Donacija je finansirana sredstvima Vlade Tuzlanskog kantona, a realizacija je izvršena preko Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

Savremenijom opremom do kvalitetnijih zdravstvenih usluga

Premijer Vlade Tuzlanskog kantona, Kadrija Hodžić je istakao da je Vlada TK posvećena intenzivnom snabdijevanju UKC Tuzla medicinskom opremom, te da je pored današnje donacije Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, u prošloj sedmici, isporučen rendgen aparat. U planu je i nastavak kada je riječ o ovakvim projektima, jer kako je kazao premijer Hodžić, tokom proteklih mjeseci fokus rada Vlade, između ostalog je bio da se nabavkom savremene medicinske opreme unaprijedi kvalitet zdravstvenih usluga na području TK.

Na donaciji se zahvalio direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prim. doc. dr. med. sc. Alen Kamerić.

„Ovo su dva najsavremenija ultrazvučna aparata i to je samo jedan dio u cjelokupnom projektu kojim Vlada finansira nabavku nove opreme u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Najvažnija nam je dobrobit naših pacijenata i sa ova dva aparata u upotrebi značajno će se skratiti liste čekanja na medicinsku dijagnostiku, a istovremeno će ovi uređaji znatno olakšati rad našim zdravstvenim radnicima“, rekao je direktor Kamerić.

(Izvor: Press UKC Tuzla)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.