Ponedjeljak, 22 Aprila

Vakcinacija radnika u sjedištima kompanija bit će moguća i u Tuzlanskom kantonu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarstvo zdravstva TK prihvatilo je inicijativu Udruženja poslodavaca FBiH te o tome obavijestilo domove zdravlja radi organiziranja procesa vakcinacije građana u sjedištima kompanija u kojima su zapsoleni.

Autor: Megafon.ba

Na inicijativu Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine (UPFBiH) počela je imunizacija radnika u prostorijama kompanija na području Kantona Sarajevo.

Ova je inicijativa upućena i ostalim kantonalnim ministarstvima zdravstva s ciljem zaštite zdravlja i života građana te postizanja većeg procenta imunizacije građana.  

Kako je objavljeno na zvaničnoj internet stranici UPFBiH, Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona prihvatilo je inicijativu i obavijestilo kantonalne domove zdravlja o postignutom dogovoru.

Ministarstvo je zatražilo aktivno uključivanje domova zdravlja kako bi se postigao visok procenat vakcinacije građana s područja Tuzlanskog kantona.

(Izvor: UPFBiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.