Utorak, 23 Jula

Ukrajinski šef diplomatije: Dodik laže, Ukrajina i dalje traži vraćanje ikone

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Nakon jučerašnjih izjava predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u vezi ikone koju je poklonio ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu, na Twitteru se oglasio Dmytro Kuleba, ministar vanjskih poslova Ukrajine.

„Ukrajinska ikona opekla je ruke čak i iskusnim ciničnim ruskim diplomatama koji su je se odrekli. Ali gospodin Dodik i dalje laže, nadmašujući svoje starije prijatelje. Ukrajina i dalje zahtijeva povratak ikone“, napisao je Kuleba.

Reakcija ukrajinskog šefa diplomatije uslijedila je nakon jučerašnjeg obraćanja medijima predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Dodik je, nakon izlaska iz bolnice zbog liječenja od koronavirusa održao konferenciju za medije na kojoj je medije iz Federacije BiH optužio za „izmišljanje afere“.

„Vi ste izmislili to iz FBiH i lažnu priču napravili. Ukrajina nikada nije postavila pitanje nestanka te ikone. Radi se o porodičnoj ikoni. Ni dan danas organi vlasti nisu tražili tu ikonu. To što ste vi dobili redakcijski zadatak da izmislite priču, to je vaš problem. Ambasador je rekao “na bazi medijskih izvještaja”, kojih medijskih izvještaja? Ikona je tu, gospodin Lavrov je smatrao da je treba vratiti. Ja ću sada pozvati ljude koji su mi dali tu ikonu i javno vratiti. Ništa nema tu inkrimisano nego smišljate laži da pokrijete poteze Komšića i Džaferovića“, rekao je Dodik.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.