Četvrtak, 13 Juna

Ukinut policijski sat u Federaciji BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara potvrdio je FENA-i da je u Federaciji Bosne i Hercegovine ukinut policijski sat.

– Prije dva dana sam dao preporuku da se policijski sat ukine jer imamo taj linearni rast broja građana pogođenih virusom. U posljednje vrijeme primjećujemo da je to u opadanju što nam kažu i stručnjaci odnosno epidemiolozi. Otprilike takva situacija je i u regionu – istakao je Čampara.

Trenutna epidemiološka situacija, prema njegovim riječima, rezultat je toga što su se stariji od 65 godina i mlađa populacija pridržavali dosadašnjih mjera.

– Oni su bili veoma civilizirani i odgovorno se ponašali prilikom provođenja svih naredbi. Na tome im se zahvaljujem, ali i molim da se ipak oni, kao i ostali građani nastave pridržavati propisa kao što su distanca, da nema okupljanja na jednom mjestu, da nose maske, rukavice, kao i da posebno vode računa o higijeni – dodao je Čampara.

U Federaciji su ublažene mjere zabrane kretanja osoba starijih od 65 i mlađih od 18 godina, kojima je to ranije bilo onemogućeno radi suzbijanja širenja koronavirusa.

Sada je starijim od 65 godina dozvoljeno da izlaze ponedeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati, a mlađima od 18 godina, utorkom, četvrtkom i subotom od 14 do 20 sati.

Izvor: FENA

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.