Utorak, 23 Jula

U podne 11. jula, oglasit će se sirena u Tuzli u znak sjećanja na ubijene u genocidu, poziv građanima da zaustave kretanje i odaju poštu žrtvama

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

U znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, na području grada Tuzle, u četvrtak, 11. jula, u 12 sati, simbolično će se oglasiti sirene Službe civilne zaštite Grada Tuzle.

Sirena će emitirati jednolični ton u trajanju od 60 sekundi.

Pozivamo građane da se pridruže ovom simboličnom činu te da tokom oglašavanja sirena zastanu ukoliko su u pokretu, zaustave vozilo i izađu ukoliko su na cesti, te na taj način odaju počast žrtvama genocida.

Cvijet Srebrenice (Foto: Grad Tuzla)

Čuvanje istine o genocidu u Srebrenici i sjećanje na nedužne civile naša je ljudska obaveza i odgovornost.

Hvala vam na razumijevanju i sudjelovanju u obilježavanju ovog važnog dana.

(Grad Tuzla – Služba civilne zaštite)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.