Ponedjeljak, 22 Aprila

U Kantonu Sarajevo počinje antikorupcijska kampanja u oblasti gradnje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo ukazat će građanima na nepravilnosti u oblasti gradnje i prostornog planiranja Kantona sarajevo.

Autor: Megafon.ba

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo započinje još jednu antikorupcijsku kampanju “Korupcija u oblasti gradnje i prostornog planiranja u Kantonu Sarajevo”.

Kako ističu iz ureda, cilj im je ukazati i prenijeti javnosti sve nepravilnosti i koruptivne rizike, koje su uposlenici Ureda uočili i identificirali tokom postupanja po zaprimljenim prijavama korupcije u oblasti gradnje i prostornog planiranja, zaštite okoliša i prirodnih resursa, s posebnim akcentom na uticaj koje te nepravilnosti imaju na kvalitet života građana Kantona Sarajevo.

Ured je inicirao i realizirao ovu kampanju uz pomoć i podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Izrađen je i poseban edukativno-informativni video materijal na navedenu temu, pod nazivom “Po čijoj mjeri?”, i bit će prezentiran javnosti u ponedjeljak, 22. novembra 2021. godine na press konferenciji.

Ovu aktivnost će, pored ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Erica Nelsona, podržati i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, ambasador Johan Sattler, šefica Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadorica Kathleen Kavalec, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Matthew Field, te ambasadorica Švedske Johanna Stromquist.

(Izvor: Akta.ba/Mreža mira)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.