Utorak, 21 Maja

U jesen u FBiH najveći sajam zapošljavanja do sada

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je danas da su postignuti preliminarni dogovori za organizovanje najvećeg sajma zapošljavanja u Federaciji BiH.

– Pripremamo najveći i najsveobuhvatniji sajam zapošljavanja ove jeseni i to u saradnji sa suorganizatorima Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta, Federalnim zavodom za zapošljavanje i Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH, partnerima iz agencija za posredovanje u zapošljavanju AVS agencijom za posredovanje i usluge, MojPosao.ba, E.R.M. Company iz Cazina, Bloomteq, Selsar Company i ClipCon agencijom za zapošljavanje & Employer Branding, kao i Udruženjem poslodavaca u FBiH i Privrednom komorom FBiH, te od 50 do 100 najvećih poslodavaca u FBiH.

Cilj nam je ponuditi novi pristup povezivanju poslodavaca i potencijalnih zaposlenika i vjerujem da ćemo zajedno s našim partnerima to i postići – rekao je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić nakon sastanka s predstavnicima agencija, Udruženja poslodavaca, te Privredne komore i Finansijsko-informatičke agencije.

Kako je navedeno u saopćenju Ministarstva, svrha ovog pristupa je da osigura da svaka aktivnost bude usmjerena prema prepoznavanju potreba radnika i poslodavaca. Tokom održavanja sajma planirano je i, kako navode, nekoliko aktivnosti za susrete, razmjenu iskustava, sticanje novih vještina i otvaranje novih mogućnosti zapošljavanja.

Ministarstvo će blagovremeno objavljivati detaljne informacije o održavanju sajma zapošljavanja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.