Utorak, 23 Jula

U FBiH od 9. novembra moguća vakcinacija trećom dozom Pfizera i Sinopharma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Prema planu distribucije vakcina za masovnu imunizaciju stanovništva u Federaciji Bosne i Hercegovine, Zavoda za javno zdravstvo FBiH (ZZJZ FBiH), 9. i 10. novembra će kantonima biti dostavljeno 37.942 doza Pfizera, Moderne, Sinopharma i AstraZeneca vakcina.

U ovom krugu distribucije bit će dostavljeno i 15.750 doza Pfizera te 100 doza Sinopharma predviđenih za treću dozu.

Dostupne vakcine Moderna

U Kantonu Sarajevo za treću dozu građanima će biti na raspolaganju 4.260 doza, u Tuzlanskom kantonu 4.020, Zeničko-dobojskiom 3.000, Srednjobosanskom kantonu 2.010, Kantonu 10, 1.020 doza, Hercegovačko-neretvanskom i Zapadno- hercegovačkom kantonu po 600 doza te 240 doza u Bosansko – podrinjskom kantonu Goražde.

Pfizer za treću dozu nije predviđen za Unsko-sanski i i Posavski kanton.

Također, od 9. novembra kantonima će biti dostavljeno 4.060 doza vakcina Moderna.

VEZANI TEKST: U Federaciji dostupne vakcine Moderna donirane iz Hrvatske

Kompletnu tabelu vakcina koje će biti raspoložive u kantonima pogledajte u nastavku:

(Izvor: Zavod za javno zdravstvo FBiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.