Utorak, 21 Maja

U četvrtak hitna sjednica Skupštine TK o sigurnosnoj situaciji

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

U četvrtak 15. februara 2024. godine bit će održana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera, koju je danas, na sjednici Kolegija Skupštine, zakazao predsjednik Skupštine Žarko Vujović, saopćeno je iz Skupštine TK. Dnevni red će biti utvrđen na sjednici.

Kako se navodi u informaciji, Vlada Tuzlanskog kantona je zadužena da pripremi Informaciju o sigurnosnoj situaciji u Tuzlanskom kantonu, s posebnim akcentom na tragični događaj koji se desio 7. 2. 2024. godine u Tuzli. Također, Vlada je zadužena da, putem Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Skupštini dostavi i sve interne podzakonske akte koji se tiču postupanja u vezi sa navedenim slučajem.

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona danas je zakazao i 20. redovnu sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj će poslanici, između ostalog, razmatrati prijedlog Budžeta Tuzlanskog kantona za 2024. godinu i prijedlog Zakona o izvršenju Budžeta, prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkom radu, ažurirani Plan zaštite od požara Tuzlanskog kantona te više dokumenata analitičko-informativnog karaktera.

Redovna sjednica Skupštine će biti održana u srijedu 21. februara.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.