Nedjelja, 21 Aprila

Tužioci ušli u KCUS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo ušli su danas u prostorije Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS). Fotoreporteri nekoliko medija zabilježili su dolazak istražitelja u krug KCUS-a, u poslijepodnevnim satima.

Ova je akcija pokrenuta nakon što je Tužilaštvo formiralo predmet zbog pisama koja su se pojavila u medijima tokom vikenda. U pismima autori, navodno anesteziolozi u Covid odjelu KCUS-a, tvrde kako respiratori koje je nabavila firma „Srebrena malina“, a koji se koriste u jedinicama intenzivne njege, navodno nisu adekvatni za korištenje u tim uvjetima te bi mogli izazvati teške posljedice po zdravlje i život pacijenata.

Navedeni su i drugi problemi u funkcioniranju Covid odjela čime će se Tužilaštvo KS, kako s najavili, baviti narednih dana.

Danas je održan i sastanak glavnih tužiteljica Tužilaštva BiH i Tužilaštva KS, Gordane Tadić i Sabine Sarajlije, na kojem je dogovoreno da će Tužilaštvo Kantona Sarajevo istraživati navode iznesene u pismu.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.