Subota, 22 Juna

Tokom požara na Pedijatriji u Gračanici boravilo dvoje djece sa majkama

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Na Odjelu pedijatrije Opće bolnice ”Dr. Mustafa Beganović” u Gračanici, 19. maja izbio je požar, čiji će uzroci biti istražewni u narednim danima.

U požaru nije bilo povrijeđenih, ali je materijalna šteta oko 200.000 KM, kazao je direktor bolnice, dr. Elvis Bektić za Radio Gračanica.

Odmah po dojavi dežurnog ljekara, kazao je Bektić u telefonskoj izjavi, posjetio je odjel gdje je požar u kratkom roku bio saniran, zahvaljujući medicinskim tehničarima a potom i vatrogascima.

„Na odjeljenju je bilo dvoje djece i njihove dvije majke, koje smo odmah izmjestili na gornji sprat, na odjel urologije. Onda smo pozavli zvanične institucije, MUP, njihov inspektorat za zaštitu od požara. Njihov krim tehničar je došao, oni su napravili uviđaj. Njihove radnje dalje su u toku. Mi smo formirali pedijatrijski odjel, pružamo i dalje usluge sekundarne zdravstvene zaštite za tu populaciju u uslovima u kojima možemo. Materijalna šteta je oko 200.000 KM“, kazao je dr. Bektić.

(Izvor: Radio Gračanica)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.