Ponedjeljak, 15 Jula

Svjetska banka odobrila 700 miliona dolara za finansiranja u Ukrajini

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Svjetska banka je odobrila hitno finansiranje od 723 miliona dolara kako bi pomogla vladi Ukrajine da isplati plate u javnom sektoru, socijalnu pomoć i penzije, prenosi BBC.

Banka je saopćila da paket uključuje sredstva iz Velike Britanije, Holandije, Švedske, Japana, Danske, Latvije, Litvanije i Islanda.

Svjetska banka također je navela da radi na oslobađanju dodatnih tri milijarde dolara (2,3 milijarde funti) za Ukrajinu i njene susjedne zemlje u narednim mjesecima.

– Grupa Svjetske banke poduzima hitne mjere kako bi podržala Ukrajinu i njen narod koji se suočava s užasnim ratom, nasiljem i ekstremnim poremećajima u svim životnim tokovima uzrokovanim ruskom invazijom – rekao je predsjednik banke David Malpass u saopćenju.

Dodaje se da će sredstva pomoći ukrajinskoj vladi da pruži ključne usluge, uključujući plate bolničkim radnicima, penzije za starije i socijalne programe za ugrožene.

(Izvor: FENA)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.