Četvrtak, 30 Maja

Sportske igre mladih ZERO WASTE, za najuspješniju učenicu dres Edina Džeke

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

U organizaciji Sportskih igara mladih danas je u sportskoj dvorani Luke u Gračanici održan još jedan lijep sportski događaj za učenike i učenice osnovnih škola.

Pored takmičarskog dijela, mališani su uživali u radionici edukativnog karaktera, s obzirom da su se glavne poruke današnje radionice odnosile na očuvanje prirode i okoliša.

(Foto: Grad Gračanica)

Naime, kampanja Zero waste o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju ima za cilj da pored sporta, promoviše i implementira i pozitivan utjecaj na nove životne navike kod djece.

Na pitanja o reciklaži, razvrstavanju otpada te uštedi vode, najuspješnija učenica dobila je na poklon dres Edina Džeke.

(Foto: Grad Gračanica)

U uvodnom dijelu, osnovce je pozdravio gradonačelnik Nusret Helić koji im je poželio sreću u takmičenju te obećao dobru zabavu, s obzirom da je Zero waste kampanja svojevrsni uvod u novu sezonu sportskih igara mladih 1. juna za Dan grada.

(Grad Gračanica)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.