Utorak, 23 Jula

Smijenjena Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Megafon.ba

Odlukom većine članova Visokog sudskog i tuzilačkog vijeća Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić smijenjena je s pozicije glavne tužiteljice Tužilaštva BiH.

Prethodno je Drugostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH prošlog mjeseca izglasala njenu smjenu.

U predmetu protiv glavne tužiteljice Tužilaštva BiH, odlučujući po žalbi tužene, Drugostepena disciplinska komisija donijela je odluku kojom se odbija kao neosnovana žalba tužene i potvrđuje odluka Prvostepene disciplinske komisije od 23. jula ove godine.

Tuženoj je za disciplinske prekršaje izrečena disciplinska mjera: Premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Prema proceduri VSTV BiH, nakon smjene glavne državne tužiteljice Gordane Tadić, danas će biti izabran vršilac dužnosti. Vršilac dužnosti može biti isključivo neko od četvero zamjenika glavnog državnog tužioca.

Riječ je o državnim tužiocima Diani Kajmaković, Ismetu Šuškiću, Ozrenki Nešković i Milanku Kajganiću.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.