Subota, 13 Aprila

Sa protestnog skupa podrške Ukrajini održanog u Tuzli: „Danas niko nema pravo da šuti“  

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N.Š.K.

Sa današnjeg velikog protestnog skupa u Tuzli odaslane su brojne poruke mira i podrške narodu Ukrajine koji se bori od ruske agresije.

Poruke mirovnih aktivista (Foto: N.Š.K./Megafon)

„Danas niko nema pravo da šuti“, poručio je Vehid Šehić, predsjednik Foruma građana Tuzla, koji je uz Grad Tuzla i Memorijalni centar Srebrenica – Potočari bio suorganizator skupa održanog od 12 do 14 sati na Trgu slobode.

OSUDA AGRESIJE NA UKRAJINU

„Moramo dignuti glas protiv rata i nasilnog uništavanja života. Moramo dignuti glas za mir, život i slobodu“, kazao je Šehić.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović kazao je da želimo prestanak agresije na Ukrajinu, mir u Evropi i mir u Bosni i Hercegovini. 

„Boli nas patnja naroda u Ukrajini, bombardovanje Trga Slobode u Harkivu, zato sa Trga slobode u Tuzli „osuđujemo agresiju na Ukrajinu. Slike užasa iz Ukrajine, bude u nama sjećanja na naše patnje iz prošlosti i strah od budućnosti.

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica (Foto: N.Š.K./Megafon)

Emir Imamović,direktor Memorijalnog centra Srebrenica kazao je za megafon da građani treba da znaju da se danas u Ukrajini vodi borba i za Bosnu i Hercegovinu i za mir u Bosni i Herceegovini.

„Danas se u Ukrajini vodi borba za pravo malih zemalja da postoje, da budu nezavisne i da vode svoju nezavisnu politiku. Danas se u Ukrajini vodi borba za demokratski poredak, za svijet kakav poznajemo, vodi se borba između svijeta organizovanog na pravilima i jedne potpune anarhije kakvu priželjkuju režimi poput režima Vladimira Putina“, kazao je Suljagić.

Brojni građani prisustvovali skupu u Tuzli (Foto: N.Š.K./Megafon)

Skupu u Tuzli prisustvovali su brojni građani iz cijelog Tuzlanskog kantona, iz Sarajevskog kantona te brojni mirovni aktivisti iz BiH i inostranstva.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.