Ponedjeljak, 22 Aprila

Prijavite profitere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na društvenim mrežama pojavile se informacije o vještačkom stvaranju nestašice dječije hrane

Autor: Megafon.ba

U Federalnoj upravi za inspekcijske poslove (FUZIP) i prije odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da cijene proizvoda moraju ostati na nivou na kojem su bile 5. marta, uočili su slučajeve neopravdanog poskupljenja roba te apelirali i na građane da prijavljuju takve slučajeve.

Telefon FUZIP za prijave: 033 /22 66 44 (otvoren 24 sata)

E-mail: info@fuzip.gov.ba

Poštom, na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6 Sarajevo

Na društvenim mrežama, međutim, pojavile su se informacije da pojedinci kupuju prekomjerne količine određenih proizvoda kao što su dezinfekciona sredstva i konzervirani proizvodi, ali i hrana i pelene za bebe.

 

 

 

 

 

 

 

 

U jednoj od objava na forumima navodno se zloupotrebljava situacija nestašice dječije hrane, a iza čega se krije pokušaj preprodaje.

Prijavite sve sumnjive preprodaje, neopravdana poskupljnja ili druge sumnjive radnje.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.