Utorak, 23 Jula

Prihvaćen tekst Kolektivnog ugovora u oblasti zdravstva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj vanrednoj sjednici prihvatila tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području Tuzlanskog kantona. Kolektivni ugovor će se zaključiti između Vlade i Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Tuzlanskog kantona. Vlada je prihvatila i tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i doktora medicine i stomatologije za područje djelatnosti zdravstvene zaštite u TK, koji će se zaključiti između Vlade i kantonalnog Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije.

Kako bi se osigurala dodatna sredstva za još jednog ljekara, koji je izvršio dopunu dokumentacije i ispunjava uslove Programa sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine u periodu od 12 mjeseci, Vlada Tuzlanskog kantona danas je utvrdila izmjene Programa unapređenja zdravstvene zaštite u zdravstvenim ustanovama Tuzlanskog kantona za 2024/2025. godinu. Naime, u momentu usvajanja inicijalnog Programa, novčani iznos je bio osiguran za 70 doktora medicine. S obzirom da je još jedan ljekar ispunio uslove Programa Vlada je izmjenom Programa omogućila da i on, kao 71. bude obuhvaćen ovim programom, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.