Utorak, 21 Maja

Pomoć Vlade TK u izmirenju doprinosa za radnike „Kula“ Gradačac nakon štete od požara

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Vlada Tuzlanskog kantona je na vanrednoj sjednici u petak donijela Odluku kojom se odobravaju finansijska sredstva u iznosu od 107.690 KM privrednom društvu IMK „Kula“ d.o.o. Gradačac u svrhu finansiranja poreza i doprinosa na plaće.

Sredstva se odnose na poreze i doprinose za novembar 2023. godine, zbog štete i obustave proizvodnje izazvane požarom 10. oktobra 2023. godine.

Podsjetimo, u požaru prošle godine u Kuli Gradačac stradala je jedna od tri proizvodne hale, zbog čega je proizvodnja bila obustavljena.

(Vlada TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.