Utorak, 23 Jula

Počela registracija za elektronski zdravstveni karton

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona od danas kreće sa portalom Portal Pacijent “Moje zdravlje”, ili pojednostavljeno, elektronski zdravstveni karton.

Radi se o strateškom projektu i finalizaciji procesa i servisa u implementaciji integrisanog zdravstvenog informacionog sistema, saopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona. Jedan od ključnih elemenata ovog servisa je što se sada pacijenti aktivno uključuju i postaju dio digitalne transformacije zdravstvenog sistema. Putem portala građani će imati elektronski pristup podacima iz zdravstvenog kartona i uvid u medicinsku dokumentaciju.

Digitalni karton će uveliko olakšati pacijentima u liječenju i ostvarivanju prava budući da će biti omogućen uvid u medicinsku dokumentaciju, nalaze, uputnice, ali i termine naručivanja za specijalističke preglede.

Individualnim pristupom, portal e-Pacijent pruža pristup ortopedskim pomagalima, radiološkim procedurama CT, MR i Oftalmologije, te uvid u laboratorijske nalaze.

Neće više biti klasičnih papirnih uputnica, nema nepotrebnih odlazaka ljekarima i stvaranja gužvi. Od sada će pacijenti za sebe ili članove porodice imati pristup nalazima, ortopedskim pomagalima, kao i laboratorijskim nalazima.

Kroz Portal Pacijent, pacijenti će imati i pristup e-Uputnicama gdje će u svakom momentu moći povjeriti da li su naručeni na snimanje, u koju ustanovu i u koje vrijeme.

Portalu možete pristupiti na web stranici ZZO TK

(ZZO TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.