Nedjelja, 21 Aprila

Oprezno preko planinskih prevoja zbog moguće poledice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Zbog niske temperature na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati poledica, a posebno na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Magla se zadržala na području grada Bihaća. Iz BIHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog učestalih odrona iz BIHAMK-a upozoravaju na puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres.

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode koja se dogodila kod mjesta Kosova na magistralnom putu Maglaj-Doboj, saobraćaj se odvija redovno, bez zastoja.

Na istoj dionici (Maglaj-Doboj) kod mjesta Matuzići, zbog saobraćajne nezgode saobraća se otežano, jednom trakom.

Jednom trakom zbog saobraćajne nezgode saobraća se i kod mjesta Ograina u blizini Žepča.

U toku su radovi na magistralnim putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.