Utorak, 21 Maja

Oglasili se iz policije RS-a o velikoj akciji u Bijeljini i Zvorniku

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, Uprave za organizovani i teški kriminalitet, Žandarmerije MUP-a i Policijske uprave Bijeljina, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini sproveli su pojačane aktivnosti na području Bijeljine i Zvornika na osnovu analize bezbjednosnih pojava, a u svrhi održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

Prilikom realizacije planiranih aktivnosti, a na osnovu Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima i Zakona o krivičnom postupku, u prostorije Policijske uprave Bijeljina dovedeno je 15 lica koja su bila predmet kriminalističke obrade, saopćeno je iz MUP-a RS.

Prikupljena su određena saznanja i informacije o krivičnim djelima izvršenim u ranijem periodu na ovom području, a jedno lice je lišeno slobode po raspisanoj Interpolovoj potjernici.

Nastavlja rad na rasvjetljavanju više krivičnih dijela na osnovu prikupljenih saznanja, saopćeno je.

(MUP RS)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.