Utorak, 23 Jula

Obilježen Dan Živinica

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Delegacija Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona prisustvovale su svečanosti obilježavanja 19. juna, Dana Grada Živinice.

Nakon polaganja cvijeća na spomen obilježja borcima NOR-a na Karauli i šehidima i poginulim borcima u Gradskom parku u Živinicama, te narodnom heroju Nesibu Malkiću održana je i svečana akademija.

Čestitajući građankama i građanima Živinica njihov dan premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić je kazao da je svojim dolaskom Vlada TK pokazala da je opredijeljena da se svečano obilježavaju najznačajniji datumi.

(Foto: Press Vlade TK)

„Dan grada Živinica sigurno to jeste. Koristim priliku da svim građanima i građankama čestitam ovaj dan, da kažem da će Vlada TK nastaviti biti partner u realizaciji svih projekata koji se tiču njihovih životnih potreba, projekata koji rješavaju njihove životne probleme. Samo ove godine preko 3 miliona KM kroz razne programe i razne resore je došlo ovdje u Živinice. Živinice to zaslužuju. One su na neki način postale privredni brend Tuzlanskog kantona. Mi smo na tu činjenicu ponosni i na tome im čestitamo“, kazao je ovom prilikom premijer Halilagić. 

Svečana akademija povodom Dana Živinica bila je prilika da se oda priznanje istaknutim građanima, kolektivima i nevladinim organizacijama te u prigodnim govorima zvaničnika napravi osvrt na aktuelno stanje u raznim oblastima ekonomskog razvoja, infrastrukture, kulture i sporta. Prisutni su mogli uživati u raznovrsnom kulturno-zabavnom programu.

(Press Vlade TK)

Megafon.ba

 

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.