Četvrtak, 30 Maja

Novalić, Solak i Hodžić imaju status osumnjičenih u predmetu „Respiratori“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, privremeno suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak i direktor firme „F.H. Srebrena malina“ Fikret Hodžić, u poslijepodnevnim satima predati su Tužilaštvu BiH.  

Prethodno su od jučer boravili u sjedištu SIPA-e gdje su ispitani u vezi predmeta „Respiratori“ a potom uhapšeni i zadržani u prostorijama ove Agencije.

Novalić, Solak i Hodžić  imaju status osumnjičenih za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebu položaja, pranje novca, uništavanje ili krivotvorenje službene dokumentacije, te primanje dara ili drugih oblika koristi.

Tužilaštvu BiH bi sada trebalo da donese odluku o daljim mjerama koje će biti poduzete, odnosno da li će postupajući tužioci eventualno za njih zatražiti određivanje pritvora ili druge mjere zabrane.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.