Ponedjeljak, 22 Aprila

Novalić najavio smanjenje budžetskog novca za finansiranje političkih stranaka

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N.Š.K.

Na području Federacije Bosne i Hercegovine do sada su na virus Kovid -19 (koronavirus) testirane 342 osobe, pozitivno je 36 a prema najnovijim podacima koje je u današnjem obraćanju medijima i građanima u direktnom prenosu na Federalnoj televiziji prezentirao šef Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i federalni resorni ministar Vjekoslav Mandić, evidentirana je još jedna osoba pozitivna na koronavirus.

Radi se o majci već prethodno oboljelog pacijenta iz Goražda a slučaj je vezan za Konjic.

Imamo dovoljno testova

Ministar Mandić je kazao da imamo dovoljno testova ali da se testiranja vrše samo u slučaju kada epidemiolog izda saglasnost jer u različitim periodima inkubacije virusa test može pokazati različite rezultate.   

Federalni premijer Fadil Novalić je, odgovarajući na pitanja novinara o sanaciji ekonomske krize koja je neminovna, u današnjem obraćanju ponovio da teret krize moraju podnijeti svi podjednako te da teret neće podnijeti samo realni sektor.

„Mi ćemo svakako raditi jedan radikalan rebalans budžeta zato što su budžeti napravljeni u momentu kada je situacija bila normalna, regularna, kada su prihodi bili sasvim dovoljni i naravno da će to uticati na to da će prihodi biti smanjeni. Na taj način moraju biti smanjeni i svi budžeti rebalansima, ne samo federalni nego i kantonalni pa i općinski. Drugo je pitanje koji dio tog potencijala moramo preusmjeriti na borbu protiv koronavirusa. Tako da je pitanje šta će u tom procesu restruktuiranja biti smanjeno, sigurno ćemo to sebi smanjiti“, kazao je Novalić odgovarajući na pitanje novinara da li će dio novca za finansiranje političkih stranaka biti peusmjeren za potrebnije namjene.  

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, Federalni štab civilne zaštite i Krizni štab/stožer Federalnog ministarstva zdravstva od danas će se javnosti s najnovijim informacijama vezanim za situaciju o koronavirusu obraćati dva puta dnevno, u 12 sati i 17 sati i 15 minuta, a obraćanje će direktno prenositi Federalna televizija.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.