Četvrtak, 13 Juna

Ni u jeku pandemije stranački skupovi se ne propuštaju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N.Š.K.

Predizborna kampanja uoči novembarskih lokalnih izbora je na vrhuncu i dok se lokalni kandidati promoviraju uglavnom u svojim čaršijama, postavljanjem predizbornih štandova, lijepljenjem plakata na javnom prostoru ili masovnim objavama na društvenim mrežama, njihovi stranački prvaci (iako nisu kandidati za lokalne izbore) intenzivno putuju po cijeloj BiH kako bi lobirali za svoje kolege, odnosno svoju političku stranku.

Posjete parkovima, povratnicima, kafanama

U bh. entitetu Republika Srpska, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik „ne odmara“ a predsjednica ovog entiteta Željka Cvijanović svakodnevno je na terenu.

Danas je bila u Derventi. Sa načelnikom Miloradom Simićem i saradnicima posjetila je tamošnji novoizgrađeni Park 9. januar (sa 350.000 KM finansirala Vlada RS) a potom i preduzeće Metalac MBM.

Foto: Službena web stranica SNSD-a

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, koji je inače ovih dana vrlo aktivan na terenu, i SDA-ov zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović, boravili su danas (27. 10.) u Posavini. Obišli su nekoliko uspješnih privrednika u općinama Vukosavlje i Modriča, korisnika pomoći u zapošljavanju povratnika od Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Foto: Službena web stranica SDA BiH

Predsjednik Demokratske fronte i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, posjetio je danas Lukavac, Banoviće i Kladanj, a jučer je boravio u Sebreniku, Čeliću i Živinicama.  

Izjavama kako je Tuzlanski kanton „oduvijek bila prijestolnica socijaldemokratije“, svojim je dolaskom pružio podršku DF-ovim kandidatima za gradonačelnike/načelnike, odnosno vijećnike u Gradskim/općinskim vijećima.

Foto: Službena web stranica DF-a

Predsjednik HDZ BiH i HNS Dragan Čović te dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara, između ostalih gradova koje od početka predizborne kampanje intenzivno posjećuju, boravili su i u općini Vitez kako bi pružili podršku svom kandidatu za načelnika Viteza, tamošnjem predsjedniku općinskog ogranka HDZ-a BiH, Borisu Marjanoviću.

Foto: Službena web stranica HDZ BiH

SBB-ov ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi Federacije, Nermin Džindić sastao se prošle sedmice sa rukovodstvom Općinskog odbora SBB-a Konjic.

O ukupnoj situaciji u Konjicu upoznali su ga tamošnji SBB-ovi kandidati za predstojeće lokalne izbore.

Foto: Službena web stranica SBB-a

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je u Novom Gradu te na Ilidži, kako je objavljeno na službenoj Facebook stranici SDP BiH „učestvovao u interakciji sa građanima na info stolovima“.

Druženju s građanima prisustvovali su i kandidati „Četvorke“ za načelnike ovih općina – Adnan Delić i Nermin Muzur.

Foto: Službena Facebook stranica SDP BiH

Uprkos pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u cijeloj Bosni i Hercegovini, usljed koje su propisane nove obavezujuće mjere prevencije za građane, predstavnici političkih stranaka koje sudjeluju u donošenju tih propisa, istovremeno su sve aktivniji na terenu, organiziraju masovna druženja sa građanima i na taj su način svakodnevno u kontaktu sa desetinama osoba. 

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.