Ponedjeljak, Maj 16

Na Svjetski dan slobode medija Sindikat radnika BHRT poručio: Gašenje Javnog servisa BiH ne smije biti opcija

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Radnici ove kuće ne smiju biti kolateralna šteta političkih igara, a gašenje Javnog servisa Bosne i  Hercegovine ne smije biti opcija“.

Autor: Megafon.ba

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u poručuje povodom Svjetskog dana slobode medija, da će se dosljedno boriti za nezavisnost Javnog servisa svih građana Bosne i Hercegovine, kao i temeljna prava uposlenika.

– Apelujemo još jednom na sve zvanične institucije u Bosni i Hercegovini, OHR, Delegaciju Evropske unije u BIH, Misiju OSCE-a, da shvate veličinu problema ugroženosti javnog medijskog servisa u jednoj evropskoj državi i učine sve, što je u njihovoj moći, da se konačno trajno riješi problem finansiranja i nezavisnosti BHRT-a.

Radnici ove kuće ne smiju biti kolateralna šteta političkih igara, a gašenje Javnog servisa Bosne i  Hercegovine ne smije biti opcija! – poruka je Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u uz Svjetski dan slobode medija.

(Izvor: Fena)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.