Četvrtak, 30 Maja

MUP TK: Oduzeto oko 1,2 kg opojne droge, uhapšena M. H. iz Doboja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u saradnji sa policijskim službenicima PU Gračanica, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, na području Doboj Istoka kontrolisali su putničko motorno vozilo u kojem se nalazila M.H., rođena 1981.godine nastanjena u Doboju.

Prilikom pregleda vozila, kod navedene osobe je pronađeno jedno veće pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin speed”, u količini od oko 1200 grama (1,2 kg).

M.H. je oduzeta sloboda i ista je privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon kompletiranja predmeta i izvršenih vještačenja oduzete materije M.H. će uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

(Saopćenje UP MUP TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.