Utorak, 23 Jula

MOJA AGENDA: Glasat ću za bebe

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Piše: Nermina Šunj – Kušljugić

Poštedite me jalovih jadikovki nad nestajućom populacijom Bosanaca i Hercegovaca. Poštedite me inicijativa, strategija, posebnih sjednica o odlasku mladih iz zemlje, o „bijelog kugi“.

Na narednim općim izborima glasat ću za onog ko svim porodiljama u državi osigura mjesečne naknade u visini prosječne plate u entitetu u kojem majka živi.

I nema se tu šta više reći.

Uzmite od majkićki i dajte majkama

Džaba vam skupe predizborne kampanje, plaćeni intervjui, bilbordi, odijela, zalakirane punđe. Moj glas ne možete kupiti strahom od rata, od drugačijeg, niti praznim obećanjima.

Možete me kupiti dokazom da ste iznijeli na svojim plećima kampanju za nove zakone koji će stati ukraj „bijeloj kugi“ o kojoj samo pričate.

Jer, djeca se ne rađaju, ljudi se ne žene, mladih porodica je sve manje, odlaze iz BiH zato jer nemaju posla, jer nemaju novca.

Nego teftere i kalkulatore u ruke i uradite ono što se zasigurno može. Vrlo je jednostavno, izvodljivo i ima novca.

Počnite rezati od vaših privilegija, otpremnina, plata, naknada, dnevnica za putovanja, troškova za gorivo, odvojeni život, službeni mobitel.

Uz mjesečnu naknadu porodilja bi trebalo da dobije i novčani poklon za opremanje bebe u visini dvije prosječne plate u entitetu.  

Na narednim općim izborima glasat ću isključivo za političara koji isposluje sve rečeno, ma iz koje stranke dolazio i ma koje političke orijentacije bio.

Slikat ću u kabini za glasanje popunjen kvadratić ispred njegova ili imena stranke i objaviti fotografiju.

Medijska podrška

Naravno, uradit ću to tamo gdje mi Izborni zakon dozvoljava.

Pošto mi Izborni zakon onemogućava da u Federaciji glasam za koga želim u Republici Srpskoj, onoj partiji iz RS-a koja „pogura“ ovakav zakon obećavam snažnu medijsku podršku bez obzira o kojoj se političkoj opciji radilo.

Vidimo se u oktobru naredne godine.

Megafon.ba

Dijeli.

1 komentar

  1. Slažem se da samo konkretna podrška može spasiti zemlju od tzv. bijele kuge, ali smatram da bi još efikasnije bilo mladim roditeljima (dakle, ne samo porodiljama, nego i budućim tatama) boezbijediti POSAO I PLATU, DA MOGU DOSTOJANSTVENO I OD SVOG RADA hraniti i vaspitavati svoje potomstvo. Dakle, nisu porodilje nesposobne za “stvrni život”, nto su snažne malde žene, pune pozitivne energije, ne treba im miostinja nego šansa da budu odrasle odgovorne žene – uzor svojim sinovima i kćerima!

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.