Ponedjeljak, 26 Februara

Mladiću iz Gračanice kojem je izgorjela kuća uručeni ključevi novog doma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Prije nekoliko mjeseci u Pašalićima je izgorjela kuća dvadesetpetogodišnjeg Harisa Pašalića nakon čega je ostao bez krova nad glavom. Podsjetimo, mladić je živio u staroj kući bez struje i pretpostavlja se da je uzrok požara bila svijeća.

Brzom reakcijom Gradske uprave u saradnji sa JP „Komus“, Centrom za socijalni rad i Crvenim križom, formiran je radni tim koji je proveo aktivnosti obnove kuće u čijoj obnovi je učestvovao veliki broj gračaničkih kompanija i građana.

Novi dom za Pašalića (Foto: Grad Gračanica)

„Grad Gračanica je povela aktivnosti na obnovi doma za Harisa. U tome nam je pomogao veliki broj gračaničkih privrednika i građana i mi im se srdačno zahvaljujemo na ukazanoj pomoći i solidarnosti na kojoj smo još jednom potvrdili da smo zdrava i humana sredina“ rekao je između ostalog Gradonačelnik Gračanice Nusret Helić.

Kuća je u potpunosti obnovljena, zamijenjen je krov te urađena unutrašnja i vanjska fasada, zamijenjena stolarija, pribavljen potreban namještaj te kućanski aparati potrebni za svakodnevni život pomenutog mladića.

(Izvor: Grad Gračanica)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.