Utorak, 23 Jula

Ministrica Bećirović u posjeti ustanovama EMMAUS-a u Srebrenici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Kako bi sagledala na koji način Ministarstvo zdravstva i Vlada Tuzlanskog kantona mogu pomoći u funkcionisanju ustanova koje na području Srebrenice zbrinjavaju stare i bolesne osobe te djecu, ministrica zdravstva TK Dušanka Bećirović je sa saradnicima posjetila Dom za starija lica “Hatidža Mehmedović”,  Zdravstvenu ustanovu “EMMAUS” i internatski smještaj i dnevni centar za djecu u Potočarima te “Kuću susreta” na Palama kod Srebrenice.

U razgovoru sa predstavnicima Međunarodnog foruma solidarnosti „EMMAUS“, osnivača i pokretača svih ovih projekata kojima je u fokusu briga o ugroženim kategorijama stanovništva, ministrica Bećirović je naglasila da su Ministarstvo zdravstva i Vlada TK na raspolaganju za sve vidove saradnje kako bi se ovom ugroženom području pružila dodatna podrška.

(Foto: Press Vlade TK)

„Iz domena zdravstvene zaštite Vlada Tuzlanskog kantona već izdvaja značajna sredstva za liječenje povratnika ali i u budućnosti će Vlada TK i  Ministarstvo zdravstva biti podrška u novim projektima, pružajući institucionalnu podršku gdje god ima potrebe da organi Tuzlanskog kantona pruže doprinos“, kazala je ovom prilikom ministrica Bećirović.

Dojmljena viđenim i komunikacijom sa korisnicima ovih ustanova ministrica Bećirović je kazala: „Zaista se vidi zadovoljstvo korisnika ovih projekata, što doprinosi zdravom starenju, ali i edukaciji onih na kojima svijet ostaje“.

U posjeti je uručena skromna donacija za korisnike doma za starija lica.

(Press Vlade TK)

Megafon.ba

 

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.