Nedjelja, 21 Aprila

Ministar Isak dobio (stari) helikopter

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Federalnom MUP-u vraćen helikopter koji je sedam godina koristila Federalna uprava civilne zaštite.

Autor: N. Š. K.

Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova- Federalnoj upravi policije, vraća se helikopter BELL-206 L1 Long Ranger, odlučila je Vlada Federacije 8. februara 2024. godine. Riječ je o helikopteru koji je odlukom Vlade FBiH iz u februara 2017. godine, dodijeljen na korištenje Federalnoj upravi civilne zaštite.

Kada su mediji aktuelnog ministra MUP-a FBiH Ramu Isaka u julu prošle godine kritizirali zbog korištenja službenoh helikoptera za prijevoz na područje bh. entiteta RS, što je obrazložio potrebom da na vrijeme stigne na odredište u kratkom roku, najavio je da će ministarstvo kojim rukovodi nabaviti novi, ili popraviti stari helikopter koji stoji u magacinu.

Nakon Vladine odluke da se helikopter Federalne civilne zaštite vrati MUP-u, odnosno, Upravi policije FBiH, očigledno je da od nabavke novog helikoptera za potrebe federalne policije za sada nema ništa.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.