Utorak, 21 Maja

Ministar Dizdar posjetio povratničku zajednicu u Janji

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je povratničku zajednicu u Janji, te obećao nastavak podrške kojom Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica kontinuirano pomaže povratak u Janji.

– Danas smo u Janji posjetili nekoliko privrednika povratnika, kao i FK Podrinje Janja. Ekonomska kičma su privrednici povratnici koji zapošljavaju povratnike. Podrška Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica će biti intenzivnija kako bi se uspješno razvijali biznisi i očuvala radna mjesta – kazao ministar Dizdar.

Iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica je saopćeno da je ministar Dizdar podsjetio da Ministarstvo nastoji biti uz povratnike širom Bosne i Hercegovine.

– Nastojimo obići sva povratnička mjesta i upoznati se sa prioritetima ljudi, te kreirati programe koji će im biti od koristi. Najbolju sliku povratka u Janji smo vidjeli prilikom obilaska FK Podrinje, gdje smo se uvjerili u postojanje mladosti čime se pokazuje vitalnost jedne zajednice – poručio je ministar Dizdar, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.